Cellulose isolatie

Heeft u last van holle ruimtes, bijvoorbeeld tussen het plafond en de hoger gelegen vloer? En heeft u daardoor geluidsoverlast van bijvoorbeeld de buren? Cellulose isolatie is de ideale manier van geluidsisolatie bij uw dak. Het wordt zowel toegepast in nieuwe als in bestaande woningen en zelfs voor muren en vloeren. Door de samenstelling van de vlokkenisolatie – het isolatiemateriaal bevat veel lucht – en de manier waarop wij cellulose tegen het dak blazen, wordt een goede luchtdichting gerealiseerd. Geluid wordt niet meer doorgelaten omdat papiervlokken als isolatie het dak optimaal vullen en een hoge isolatiewaarde hebben.

Cellulose tegen het dak heeft als bijkomend voordeel dat het ook thermische isolatie biedt. Cellulose heeft een zeer lage warmteoverdracht van buiten naar binnen. Daardoor duurt het langer voordat een ruimte opwarmt wanneer het buiten erg warm is. Hetzelfde geldt voor kou, en dat is een pluspunt voor uw energierekening!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe werken papiervlokken als isolatie bij het dak?

Cellulose isolatie bestaat uit papiervlokken. Deze worden van gerecycled krantenpapier gemaakt. Het krantenpapier wordt versnipperd, daarna worden er minerale zouten aan toegevoegd, wat de papiervlokken / isolatie en het dak een brandwerende werking geeft en het bestand maakt tegen vocht, schimmel en ongedierte. Het resultaat is cellulose isolatie. Een dichte isolatielaag voor uw dak, vergelijkbaar met watten en waarschijnlijk het meest duurzame en milieuvriendelijke isolatiemateriaal op de markt.

Papiervlokken als isolatie kunnen eenvoudig bij het dak ingeblazen worden met speciaal hiervoor bestemde inblaasapparatuur. Dat gebeurt snel en onder hoge druk, waardoor de cellulose zich samenvoegt en naar de vorm van het dak vormt. Buizen en leidingen in de ruimte zijn geen enkel probleem, want cellulosevlokken sluiten hier naadloos op aan. De gaten in het dak die voor het inblazen van de cellulose isolatie gebruikt zijn, worden met kurk gedicht. Voor deze eenvoudige techniek zijn dus geen grote verbouwingen nodig, terwijl leefgeluiden via wanden en vloeren toch optimaal geabsorbeerd worden.

Voordelen cellulose tegen het dak

  • Akoestische én thermische isolatie
  • Naadloze en kierloze isolatie
  • Zeer duurzaam en milieuvriendelijk
  • Aantrekkelijke prijs
  • Brandwerende, vochtwerende én schimmelwerende werking
  • 100% recyclebaar
  • Geurloos

De mogelijkheden en kosten van isolatie inblazen bij het dak

Wanneer wij cellulose isolatie inblazen bij uw dak, maken wij gebruik van Easycell isolatie. Een kwalitatief merk cellulose dat zeer geschikt is voor warmte- en geluidsisolatie. Voordat wij isolatie inblazen, bekijken we uw dak en gaan we na of u inderdaad last heeft van klankkastgeluiden. Na de inspectie worden alle mogelijkheden voor cellulose als isolatie voor uw dak met u besproken, maken wij een offerte op maat en brengen wij u op de hoogte over eventuele te verwachten extra kosten. Hierdoor heeft u alle informatie op zak om een goede keuze te kunnen maken!

Veelgestelde vragen over Cellulose isolatie voor het dak

Hebben papiervlokken als isolatie een goede isolatiewaarde?

De isolatiewaarde van cellulose is vergelijkbaar met die van rotswol (0,040 W/mK).

Hoeveel kilogram cellulose is als isolatie per m2 dak nodig?

Dat is afhankelijk van de dikte van de laag die aangebracht kan worden. Bij een dikte van 20 centimeter is het gewicht per m2 gemiddeld 7 kilogram.

Kent cellulose tegen het dak ook nadelen?

Het enige nadeel aan cellulose isolatie is dat het niet in permanent vochtige of natte ruimtes gebruikt kan worden. Daarnaast kan het niet vrijhangend geplaatst worden, maar is er een gesloten, holle ruimte voor nodig.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: