Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, maar toch zijn er nog steeds huizen die geen muurisolatie hebben. En dat terwijl de voordelen van spouwisolatie er niet om liegen! Een huis waarvan de spouw niet geïsoleerd is, wordt veel sneller koud. De kou komt door de muren, waardoor u kunt blijven stoken. Niet alleen is dat niet fijn voor uw woongenot, maar uw energierekening zal ook onnodig hoog zijn! En doordat er veel gestookt moet worden, is er ook veel CO2-uitstoot. Spouwmuurisolatie is dan ook een milieubewuste investering.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe weet ik of mijn spouwmuur spouwisolatie heeft?

Woningen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben zelden een spouwconstructie, waardoor het vullen van de spouw niet mogelijk is. Huizen die tussen 1920 en 1974 gebouwd zijn, hebben vaak al wel een spouwconstructie, maar nog geen muurisolatie. Dat gaat nog steeds om ongeveer een kwart van de huizen uit die tijd. Huizen waarbij de spouwmuur al wel geïsoleerd is, zijn heerlijk koel in de zomer, maar voelen niet koud in de winter. Spouwmuurisolatie zorgt bovendien voor een geluiddempend effect.

Hoe gaat een spouwmuur isoleren in zijn werk?

Bij het isoleren van de spouw wordt de holle ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van een huis gevuld met isolatie. Deze holle ruimte noemen we de spouw. Deze kan gevuld worden met bijvoorbeeld isolatieschuim, HR++ parels of minerale wol. Het is afhankelijk van uw spouw welke techniek en welk materiaal er gebruikt kan worden om de spouwmuur te isoleren en welk materiaal het hoogste rendement oplevert. Na het isoleren van uw spouw heeft u recht op een beter energielabel.

Welke soorten spouwisolatie?

Er zijn verschillende soorten spouwisolatie en technieken om een spouwmuur te isoleren. De producten die gebruikt worden voor het na-isoleren van een spouwmuur zijn: minerale wol, isolatieschuim en HR+++ parels. Elk product heeft verschillende voor- en nadelen en niet elk product kan overal toegepast worden. Om te kunnen bepalen welke isolatietechniek toegepast kan worden bij uw woning, geven wij u graag advies op maat.

Na het aanbrengen van isolatiekorrels merken onze klanten direct het resultaat. De thermografische scan, die we optioneel uitvoeren na een aantal weken, bevestigd dat onze isolatie werkt!

Isolatiespecialist

Hoe werken wij?

Wanneer u een afspraak met ons maakt, komt er eerst altijd vrijblijvend een isolatie expert bij u thuis kijken naar de mogelijkheden wat betreft materialen en technieken. Na de inspectie zal de expert u adviseren over de techniek en het materiaal met de hoogste isolatiewaarde. U ontvangt ook meteen een maatwerk offerte waar u op uw gemak over na kunt denken.

Onze garanties:

  • Gecertificeerde producten en technieken
  • Scherpe prijzen
  • Een dalende energierekening
  • De waarde van uw woning stijgt
  • Uw woongenot verbetert

Uw spouwmuur isoleren?

Denkt u erover om uw spouw te isoleren? Wilt u uw huis energieneutraal maken, te beginnen met spouwmuurisolatie? De spouw isoleren is wel een klusje dat uitgevoerd moet worden door een specialist als Holland Isolatie Service. Informeer vrijblijvend naar de kosten en prijzen voor spouwmuurisolatie of vraag direct een offerte voor spouwisolatie aan. Wie weet zit u er binnenkort al warmpjes of juist lekker koel bij!

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Wij hebben een jaren ’30 woning. Volgens mij heeft mijn huis wel een spouw, maar ik twijfel of daar isolatie zit. Zou het kunnen dat dat niet zo is?

Dat is heel waarschijnlijk. Huizen die tussen 1920 en 1974 gebouwd zijn, hebben vaak al wel een spouwconstructie, maar nog geen muurisolatie. Dat gaat nog steeds om ongeveer een kwart van de huizen uit die tijd.

Kan ik voor spouwmuurisolatie subsidie krijgen?

Dankzij de ISDE subsidie kunt u tot wel 20% van de totale kosten terugkrijgen als u als woningeigenaar minstens twee energiebesparende maatregelen neemt in huis. Denk bijvoorbeeld aan spouwisolatie en dakisolatie. Wij leveren u graag de benodigde documenten voor het aanvragen van de subsidie.

Verhelpt spouwisolatie vochtproblemen?

Een gemetselde muur kan na verloop van tijd poreus worden. Daardoor kan er vocht en kou in de spouw trekken. Wanneer het dan bijvoorbeeld langere tijd regent, kan het vochtig worden in huis, met alle gevolgen van dien, zoals schimmelvorming of een muffe geur. De spouwmuur isoleren helpt dan. Wanneer je voor een damp-open oplossing kiest, kan het vocht gemakkelijk weg.

Spouwmuurisolatie producten

Minerale wol

Spouwmuurisolatie met EPS-parels

Verwijderen spouwmuurisolatie

Schuim

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: