Wat is een warmtescan en hoe werkt het precies?


Wat is een warmtescan?

Wanneer u isolatie aan hebt laten brengen door Holland Isolatie Service, kunnen wij na een aantal maanden bij u terug komen voor een nacontrole. De kosten hiervan bedragen €250,-. Er wordt dan een warmtescan gemaakt van uw woning waarop te zien is of alles juist geïsoleerd is. Een warmtescan is een infraroodfoto die de verschillen in temperatuur laat zien en of en waar er warmte weglekt in uw huis. Op deze manier zien we direct of de isolatie overal goed aangebracht is, of er geen onnodig energieverlies meer is en waar nog wat te verbeteren is.


Waarom een warmtescan?

Bij Holland Isolatie Service hebben we jarenlange ervaring met het maken en analyseren van warmtescans. Op een warmtescan kunnen we heel nauwkeurig zien of op plaatsen isolatie ontbreekt, of er naden en kieren zijn, of er isolatie uitgezakt is en of er koudebruggen in de isolatie zijn. We sporen snel en deskundig de locatie van warmtelekken op, zodat we deze kunnen herstellen. U weet hierdoor zeker dat uw isolatie overal juist aangebracht is en u van optimale isolatie profiteert.


Hoe werkt een warmtescan?

Voor het maken van een warmtescan maken we gebruik van een warmtescancamera. Deze speciale camera legt infrarode warmtestraling vast. Door de infrarode straling warmt de zogenaamde microbolometer in de camera op. De temperatuurverschillen worden omgezet in elektrische spanning en die wordt zichtbaar als verschillende kleuren op een infraroodbeeld. Blauw geeft kou weer en rood warmte. De verschillende kleuren op de warmtefoto zijn echter niet zomaar te interpreteren als warmteverlies. We corrigeren ze voor de verschillende eigenschappen van bouwmaterialen.


Wanneer kan een warmtescan plaatsvinden?

Idealiter komen wij een aantal maanden na uitvoering van de isolatie bij u langs voor een nacontrole. De warmtescan kan echter pas gemaakt worden wanneer het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur minimaal 10 graden is. Bovendien mag er geen verstoring door neerslag of zonnestralen zijn. ’s Winters vroeg in de ochtend of bij bewolking zijn de omstandigheden het beste. Wij sturen u altijd ruim van te voren per mail een datum en tijdsvlak wanneer wij bij u langskomen voor de warmtescan.


Hoe kunt u zich voorbereiden op de warmtescan?

Zorg ervoor dat de verwarming tijdig aanstaat. Breng de ruimtes die u normaalgesproken ook verwarmt een aantal uren voor onze aankomst op kamertemperatuur. Ook kunt u het beste alle ventilatieroosters sluiten en alle gordijnen openen. Wanneer we een afspraak met u maken voor de warmtescan, zullen we de voorbereidingen nog even met u doornemen.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: