Gespoten wol

Zoldervloer isoleren

Wist u dat er naar schatting 30% van de warmte in huis verloren gaat via het dak? Een slecht geïsoleerd dak kost uw portemonnee dus veel geld! Gelukkig is hier wat aan te doen. Door uw zoldervloer te isoleren, verliest u niet alleen minder warmte, maar verbetert ook het wooncomfort in huis. Bij Holland Isolatie Service maken wij voor een zoldervloer gebruik van PureFloc dakisolatie.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Welke isolatie is voor uw zoldervloer geschikt?

PureFloc dakisolatie is een speciaal soort inblaaswol die ontwikkeld is voor het thermisch en akoestisch na-isoleren van niet-gebruikte (beloopbare) zoldervloeren. De glaswolvlokken hebben een constante hoge isolatiewaarde, zijn onbrandbaar, waterafstotend en vochtwerend en hebben geen risico op inzakken. Ze bevatten bovendien geen chemicaliën, waardoor het de beste kwaliteitsklasse voor een gezonde binnenlucht is.

PureFloc dakisolatie wordt als isolatie op de zoldervloer aangebracht bij zolders die niet gebruikt worden maar wel belopen kunnen worden. Het is een eenvoudige maar effectieve ingreep. Doordat de glaswolvlokken ingeblazen worden, kunnen ze zelfs de meest moeilijk te bereiken hoekjes van de zoldervloer isoleren. Het inblazen gebeurt met een inblaasmachine die de isolatie van binnenuit (via een zolderplank) of van buitenaf (via een opening onder de dakbedekking) naar de zoldervloer brengt. Een (houten) zoldervloer isoleren met PureFloc geeft nauwelijks stof of geluidshinder.

Voordelen glaswolvlokken

  • Thermisch én akoestisch isoleren
  • Waterafstotend en vochtwerend
  • Verhoogde brandveiligheid
  • Optimale vulling van de zoldervloer
  • Eenvoudige procedure

Na het aanbrengen van isolatiekorrels merken onze klanten direct het resultaat. De thermografische scan, die we optioneel uitvoeren na een aantal weken, bevestigd dat onze isolatie werkt!

Isolatiespecialist

Uw houten zoldervloer isoleren

Een adviseur van Holland Isolatie Service komt altijd eerst bij u thuis langs voordat wij uw houten zoldervloer isoleren. Tijdens de visuele inspectie kijken wij onder andere naar de totale oppervlakte van de houten zoldervloer en de hoeveelheid glaswolvlokken die benodigd zijn om uw zoldervloer te isoleren.

Ook kunnen wij u na de inspectie meer vertellen over de prijzen van glaswolvlokken en de haalbare isolatiewaarde. Deze is onder andere afhankelijk van de balkdikte van de houten zoldervloer. Hoe meer ruimte om te isoleren, hoe dikker de isolatielaag kan worden en hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. U krijgt van ons een vrijblijvende offerte op maat waarin alle benodigde informatie staat, de totale kosten en de werkwijze.

Wist u dat u ongeveer 20% van de kosten van isolatie terug kunt krijgen via de ISDE subsidie als u als huiseigenaar minstens twee energiebesparende maatregelen neemt? Dat maakt de investering in PureFloc dakisolatie nog aantrekkelijker! Heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Veelgestelde vragen over gespoten wol

Glaswolvlokken of EPS-parels?

Het grootste verschil tussen glaswolvlokken en EPS-parels is dat EPS-parels geen hoge geluiddichtheid hebben. Wilt u uw zoldervloer zowel thermisch als akoestisch isoleren, dan zijn glaswolvlokken de beste keuze.

Waarom is het raadzaam een houten zoldervloer akoestisch te isoleren?

De holle ruimte onder de planken van de vloer werkt als een klankkast. Hij versterkt de geluiden, zowel luchtgeluiden als contactgeluiden. Akoestische isolatie vormt een barrière om de geluiden tegen te houden. En het voordeel is dat goede geluidsisolatie ook meteen als warmte-isolatie werkt.

Hoe worden glaswolvlokken ingeblazen?

Via een kleine inblaasopening in de structuur, zoals het onderdak of de bestaande vloerbekleding. Na het inblazen wordt deze opening weer professioneel dichtgemaakt.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: