Isolatiefolie

Dakisolatie met folie

Via uw dak gaat al snel 30% van de warmte verloren. Door uw dak niet te isoleren, gooit u dus eigenlijk gewoon geld weg! Een goed geïsoleerd dak zorgt voor meer comfort in de zomer, omdat het koeler blijft onder het dak, en meer comfort in de winter, omdat de warmte beter binnen blijft. Bovendien is de kans op vochtproblemen en schimmel in het dak kleiner. Dakisolatie in de vorm van folie verdubbelt in veel gevallen de bestaande isolatiewaarde. Een simpele ingreep waarmee u heel wat energie én daardoor geld kunt besparen!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

PIF isolatie voor uw dak

Holland Isolatie Service maakt voor dakisolatie met folie gebruik van PIF isolatie. PIF isolatie heeft voor uw dak een aantal belangrijke voordelen. Allereerst is het zeer gebruiksvriendelijke dakisolatie. De folie is flexibel en eenvoudig aan te brengen: u kunt het dak isoleren van binnenuit, zonder dat er beschermende maatregelen nodig zijn. De flexibiliteit is te vergelijken met die van minerale wol. Tel daar een geringe materiaaldikte en een hoge isolatiewaarde bij op en u begrijpt waarom deze isolatiefolie voor het dak bij zowel nieuwbouw als renovatie populair is.

De isolatiefolie is lichtgewicht en bevat weinig materiaal. PIF isolatie kunnen wij gebruiken om als extra isolatie aan uw dak toe te voegen of om de bestaande isolatie van uw dak mee te vervangen. Zeker oudere woningen hebben vaak een matige isolatielaag. Extra dakisolatie in de vorm van folie biedt dan uitkomst!

Uw dak isoleren van binnenuit

Dakisolatie kunt u het beste door een specialist aan laten brengen. Op deze manier kan de nieuwe dakisolatie op de bestaande folie of ander isolatiemateriaal aangepast worden en bent u verzekerd van een nauwkeurige plaatsing bij het dak. De (isolatie)folie dient namelijk zonder kieren of naden aangebracht te worden, tegen de randen van muren of dakbalken, zodat er geen warmte verloren gaat of vocht uw dakconstructie binnen kan komen.

Voordelen van isolatiefolie voor uw dak

  • Snel en eenvoudig aan te brengen
  • Lichtgewicht en flexibel
  • 100% recyclebaar
  • Hypoallergeen

Voor de juiste (dak)isolatie en het beste folie komen wij graag bij u langs voor een visuele inspectie. Wij kijken of uw dak isoleren van binnenuit mogelijk is. Ook kijken wij of er genoeg ruimte onder het dak is en wat dan de meest optimale isolatiedikte is. Maak direct een afspraak!

Wist u dat als u bij uw dak (isolatie)folie aanbrengt en nog een andere energiebesparende maatregel neemt, u mogelijk recht heeft op subsidie?

Veelgestelde vragen over dak isolatiefolie

Heb ik recht op subsidie als ik mijn dak ga isoleren van binnenuit?

Dankzij de ISDE subsidie kunt u tot wel 20% van de totale kosten terugkrijgen als u als woningeigenaar minstens twee energiebesparende maatregelen neemt in huis. Denk bijvoorbeeld aan spouwisolatie en dakisolatie. Wij leveren u graag de benodigde documenten voor het aanvragen van de subsidie.

Kan ik zelf isolatiefolie onder het dak aanbrengen?

PIF isolatie is zo gebruiksvriendelijk dat u er zelf uw dak mee kunt isoleren van binnenuit. Let er wel goed op dat u geen plekken overslaat en dat alles naadloos aansluit om warmteverlies te voorkomen en de optimale isolatiewaarde te behalen. Zorg dat de folie strak zit en niet bol komt te staan. Let ook goed op de dikte en op dampopen of dampdichte isolatiefolie. Wilt u subsidie aanvragen? Dan dient het aanbrengen van (dak)isolatie folie door een professioneel bedrijf te gebeuren.

Hoe dik is PIF isolatie?

PIF isolatie is er in verschillende diktes. Hoe dikker de folie, hoe hoger de isolatiewaarde. Bij een laagdikte van bijvoorbeeld 36 millimeter wordt een isolatiewaarde van 2,5 Rc gerealiseerd en bij een laagdikte van 117 millimeter een Rc-waarde van 5.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: