Bodemisolatie

Bodemisolatie is een vorm van isolatie die aangebracht wordt op de bodem van de kruipruimte. Doordat een kruipruimte geventileerd is, slaat een koude luchtstroom tegen de onderkant van de vloer aan. Deze luchtstroom zorgt ervoor dar er minimaal 10% aan warmte verloren gaat. Door de bodem te isoleren, zorgt u ervoor dat de kou niet tegen de vloer aanslaat. Hierdoor blijft de warmte in de woning. Dit resulteert in een flinke verbetering van het wooncomfort en een verlaging van de stookkosten.

Uw vloer zal niet langer koud aanvoelen en u zult merken dat uw energierekening omlaag gaat. Dat is fijn voor uw portemonnee én voor het milieu, want doordat u minder gas verbruikt, wordt er ook minder CO2 uitgestoten. Bodemisolatie in de kruipruimte is een goed alternatief voor vloerisolatie, wanneer vloerisolatie door bijvoorbeeld de hoogte van de kruipruimte of de toegang tot de kruipruimte niet mogelijk is.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Welke soorten bodemisolatie voor de kruipruimte?

Er zijn verschillenden soorten bodemisolatie. Wij maken gebruik van isolatieparels om de bodem te isoleren. Een specialist van Holland Isolatie Service komt graag vrijblijvend bij u langs om de kruipruimte te inspecteren en u meer te vertellen over de voordelen, eigenschappen en isolatiewaarde van isolatieparels.

Aan de hand van de inspectie neemt de adviseur de mogelijkheden met u door om een aanbod op maat te maken. Doordat wij enkel met producten werken die gecertificeerd zijn, kunnen wij bij elke woning de hoogste isolatiewaarde behalen en het juiste product aanbieden. Wij kunnen ook direct een offerte op maat maken voor uw bodemisolatie, zodat u weet welke kosten u kunt verwachten.

Voordelen isolatie bodem

  • Hoge besparing op de energierekening;
  • Geen kou in de winter en koel in de zomer;
  • Korte terugverdientijd van de investering;
  • Geluiddempend effect;
  • Waarde van de woning stijgt;
  • Beter energielabel;
  • Meer wooncomfort.

Uw bodem isoleren?

Wilt u uw woning graag een stuk energiezuiniger maken, maar is vloerisolatie niet mogelijk? Informeer dan zeker eens naar de kosten voor bodemisolatie. De Nederlandse overheid stimuleert elke vorm van isolatie. Daarom is er een aantrekkelijke subsidie beschikbaar als u isolatie van de bodem combineert met bijvoorbeeld dakisolatie en spouwmuurisolatie.

U krijgt dan ongeveer 20% van de isolatiekosten terug! Uw bodem isoleren wordt daardoor veel minder prijzig en de terugverdientijd heel wat korter. Bodemisolatie in de kruipruimte dient altijd door een vakkundig bedrijf te gebeuren. Vraag gerust naar onze scherpe prijzen voor isolatie van de bodem en ontdek onze mogelijkheden!

Veelgestelde vragen over bodemisolatie

Heeft bodemisolatie zin?

Jazeker! Isolatie van de bodem zorgt ervoor dat uw energiekosten dalen en de vloer warmer aanvoelt aan uw voeten. Doordat de ruimte boven de isolatielaag warmer en droger wordt, worden de ruimtes erboven dat ook. U heeft geen last meer van optrekkend vocht of een koude vloer.

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Vloerisolatie geeft bijna altijd meer comfort en een hogere energiebesparing dan bodemisolatie (bij dezelfde isolatiewaarde), maar als de vloer isoleren simpelweg niet mogelijk is door de hoogte of toegang tot de kruipruimte, dan is bodemisolatie in de kruipruimte een goed alternatief.

Bodemisolatie kruipruimte: is ventilatie nog nodig?

Zorg voor goede ventilatie in de kruipruimte. In de buitenmuren moeten ventilatiegaten zitten, het liefst in twee buitenmuren die tegenover elkaar liggen. Op deze manier kan overtollig vocht afgevoerd worden, worden muffe geurtjes en schimmel voorkomen en kunnen eventuele schadelijke gassen, die ondanks de bodem isoleren uit de grond komen, afgevoerd worden. De bodemisolatie kan hierdoor zijn isolerende eigenschappen ook beter behouden.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: