Minerale wol

Als u nadenkt over het laten plaatsen van spouwmuurisolatie, is dat niet de enige keuze die u moet maken. Er zijn namelijk verschillende soorten spouwisolatie. Eén daarvan is minerale wol. Minerale wol is een populair materiaal voor spouwmuurisolatie. En ook dit materiaal is weer onder te verdelen in twee soorten wol, namelijk glaswol en steenwol. Ze hebben beiden als extraatje een goede brandwerendheid, maar er zijn ook een aantal verschillen.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Minerale wol als isolatie

Glas- en steenwol worden daadwerkelijk van (gerecycled) glas en steen gemaakt. Dat maakt dat beide soorten isolatie een milieuvriendelijke keuze zijn. Door het glas of de stenen in een oven extreem te verhitten, kunnen er draden van gesponnen worden, waarvan een wollige structuur gemaakt kan worden. Glaswol heeft een iets hogere isolatiewaarde en iets aantrekkelijkere prijzen, waardoor er vaker voor dit type minerale wol als isolatie gekozen wordt. Ook is het gemakkelijker homogeen aan te brengen in de spouw. Steenwol dempt daarentegen geluid van buitenaf weer wat beter, is vochtbestendig en gaat langer mee, dus als dat belangrijke factoren voor u zijn, zou u voor steenwol kunnen kiezen.

In ongeveer 50% van de gevallen wordt voor minerale wol als spouwmuurisolatie gekozen, waarbij glaswol het meest populair is. Ook bij Holland Isolatie Service bieden we minerale wol als isolatie aan. We maken daarbij gebruik van de minerale wol Ursa PureFloc, een goedwerkende minerale inblaaswol. Ideaal als isolatiemateriaal in bijvoorbeeld binnenwanden en voorzetwanden!

Waarom isolatie met wol?

Elk isolatiemateriaal heeft verschillende eigenschappen en isolatiewaardes. Omdat niet elk isolatiemateriaal zomaar overal toegepast kan worden, komen wij eerst vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden bij u thuis te bekijken. Aan de hand van deze inspectie neemt de adviseur alle mogelijkheden met u door om vervolgens een vrijblijvende offerte op maat te maken voor spouwmuurisolatie bij u thuis. Is minerale wol als isolatie een optie, dan vertellen wij u ook meteen meer over de minerale wol Ursa PureFloc en waarom wij deze minerale inblaaswol gebruiken.

Voordelen van minerale wol en Knauf

  • Hogere isolatiewaarde
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • Onbrandbaar en geurloos
  • Stevig materiaal, licht van gewicht en flexibel
  • Duurzaam

Gaat uw voorkeur uit naar isolatie met wol? Schroom dan niet om een afspraak in te plannen voor een isolatie-inspectie (geen kosten!) of om nu alvast wat extra informatie in te winnen over minerale wol of de vragen te stellen die bij u spelen. Onze adviseurs vertellen u graag meer!

Wat is het grootste verschil tussen glaswol en steenwol?

Glaswol heeft een hogere isolatiewaarde, is iets goedkoper en gemakkelijker te verwerken. Steenwol is beter als geluidsisolatie, gaat langer mee en is vochtbestendig.

Is minerale wol hetzelfde als glaswol of steenwol?

Minerale wol is de algemene term voor twee soorten isolatie: glaswol en steenwol.

Kan ik beter minerale inblaaswol of EPS-parels als spouwmuurisolatie gebruiken?

Minerale inblaaswol is brandwerend en geluiddempend. Voor minerale inblaaswol moet de spouw wel een minimale breedte van 5 centimeter hebben en het boorgat groter dan 26 millimeter zijn. EPS-parels zijn vochtbestendig en kunnen al in een spouw vanaf 3 centimeter en een voeg vanaf 14 millimeter gebruikt worden. EPS-parels werken minder goed als geluidsisolatie. Beide isolatievormen zijn recyclebaar en hebben een vergelijkbare isolatiewaarde en prijs.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: