Cellulose isolatie vloer

Cellulose is één van de oudste materialen, maar omdat het zo breed inzetbaar is, is het nog steeds heel populair. Cellulose heeft ook als isolatie zijn waarde bewezen, en wordt daarom graag als isolatie van de vloer of het dak gebruikt. Omdat cellulose een 100% natuurlijk product is, is het een duurzame keuze. We vertellen u er graag meer over.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Wat is cellulose?

Cellulose isolatie voor de vloer wordt ook wel papiervlokken isolatie genoemd. Dat komt omdat de isolatie van gerecycled krantenpapier gemaakt wordt. Dit krantenpapier wordt versnipperd, waarna er minerale zouten aan toegevoegd worden voor een brandwerende werking en om de papiervlokken als isolatie bestand te maken tegen vocht, ongedierte en schimmel. De papiervlokken die uit dit proces ontstaan, zijn uitstekende isolatie. Ze zorgen voor een dichte isolatielaag, die te vergelijken is met watten.

Cellulose inblazen, hoe gaat dat in zijn werk?

Papiervlokken / cellulose wordt als isolatie in de vloer geblazen. Hiervoor gebruiken wij speciale inblaasapparatuur waarmee de papiervlokken onder druk op de juiste plek geblazen worden. Doordat de isolatie die we inblazen de vorm van papiervlokken heeft, kan de isolatie in de vloer met gemak de kleinste hoekjes vinden. Ook buizen en leidingen vormen geen enkel obstakel wanneer we de cellulose inblazen. De papiervlokken sluiten naadloos aan en vormen zich als isolatie naar de ruimte van de tussenvloer. Na het inblazen van de cellulose dichten we de gaten die voor het inblazen gebruikt zijn met kurk.

Wat is Easycell isolatie?

Bij Holland Isolatie Service maken we gebruik van Easycell cellulose isolatie voor de vloer. Een kwalitatief merk cellulose dat zeer geschikt is voor warmte- en geluidsisolatie. Deze geluidsisolatie is meer dan uitstekend in staat om luchtgeluid te elimineren. Easycell isolatie is een extra wollige vlok, waardoor er minder papiervlokken nodig zijn voor goede isolatie. Easycell isolatie inblazen is bij ieder plafond mogelijk om de holle ruimte die als klankkast werkt op te vullen. De klankkast vorming wordt dan teniet gedaan.

De voordelen van papiervlokken isolatie

  • Akoestische én thermische isolatie: hoge warmteopslagcapaciteit
  • Naadloze en kierloze isolatie
  • Zeer duurzaam en milieuvriendelijk
  • Brandwerende, vochtwerende én schimmelwerende werking
  • Houdt ongedierte en knaagdieren buiten
  • Kan tot 20% van het volume aan vocht opnemen

Isolatie inblazen: maak direct een afspraak

De specialisten van Holland Isolatie Service komen graag bij u thuis kijken of cellulose inblazen bij uw tussenvloer een goed idee is, welke kosten hierbij komen kijken en wat de totale prijs wordt. Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan!

Veelgestelde vragen over cellulose isolatie vloer

Hebben Easycell papiervlokken als isolatie een goede isolatiewaarde?

Bij 20 cm dikte heeft Easycell een R-waarde van 5 voor wat betreft de warmte-isolatie. De luchtgeluidsisolatiewaarde bedraagt circa 7-11 dB iLu.

Is cellulose als isolatie niet te zwaar voor de vloer?

Bij een dikte van 20 centimeter is het gewicht per m2 gemiddeld 7 kilogram. Dat is niet te zwaar en belast de vloer nauwelijks. We kunnen tot een dikte van 40 centimeter cellulose isolatie inblazen.

Wat als cellulose vochtig wordt?

Easycell cellulose is in staat om veel vocht te absorberen, maar bouwkundig gezien is het belangrijk dat het isolatiemateriaal droog blijft, vooral in de winter. We vertellen u graag over het aanbrengen van een dampscherm van ademende folie.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: