Vloerisolatie

Vloerisolatie is een vorm van isolatie die aangebracht wordt aan de onderkant van de vloer. Doordat een kruipruimte geventileerd is, slaat een koude luchtstroom tegen de vloer aan. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat er minimaal 10% aan warmte verloren gaat via de vloer. Door de vloer te isoleren, zorgt u ervoor dat de kou niet tegen de vloer aanslaat. Hierdoor blijft de warmte in de woning, wat zorgt voor een verbetering van comfort en een verlaging van de stookkosten.

Lees meer
Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Welke isolatie voor uw vloer?

Er zijn veel verschillende soorten vloerisolatie. Bij Holland Isolatie Service gebruiken we isolatieschuim en isolatiefolie. Elk product heeft verschillende eigenschappen en isolatiewaardes. Bij isolatie aan de onderkant van de vloer wordt een isolatiewaarde (Rc) van minstens 3,5 aangeraden, bij vloerverwarming minstens 5. Heeft u wel al vloerisolatie, maar met een matige Rc, dan is een verbetering van de vloerisolatie ook een verbetering van uw comfort én energierekening!

Omdat niet elk product overal toegepast kan worden, komen wij eerst vrijblijvend bij u langs om de vloer te inspecteren. Aan de hand van de inspectie neemt de adviseur alle producten met u door om een aanbod op maat te maken. Doordat alle producten gecertificeerd zijn, kunnen wij bij elke woning de hoogste isolatiewaarde behalen en het juiste product bij de vloer aanbieden.

Voordelen vloerisolatie

  • Geen koude voeten meer;
  • Energiebesparing en beter voor het milieu;
  • Besparing op de energiefactuur en snelle terugverdientijd;
  • Verminderde kans op vocht en schimmel;
  • Investering voor nu en in de toekomst;
  • Verbetert het leefklimaat.

Bij Holland Isolatie Service hebben we alle disciplines in huis. Wij leveren projecten van A tot Z op en dat maakt ons werk erg veelzijdig en uitdagend.

Isolatiespecialist

Uw vloer isoleren?

Vloerisolatie is een grote sprong voorwaarts naar een energieneutraal huis. Omdat de Nederlandse overheid graag ziet dat wij in 2050 allemaal gasvrij wonen, geven zij subsidie op energiebesparingen door woningeigenaren. Door isolatie van de vloer te combineren met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie, kunt u ongeveer 20% van de kosten van vloerisolatie terugkrijgen.

Of het nu om een houten vloer isoleren gaat of om betonvloer isolatie, met een specialist als Holland Isolatie Service zit u er gegarandeerd warmpjes bij. Vraag vrijblijvend een offerte aan of informeer naar de kosten / prijs van (vloer)isolatie.

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

Wordt vloerisolatie in de kruipruimte aangebracht?

Dat klopt. We maken daarbij onderscheid tussen vloerisolatie en bodemisolatie. Vloerisolatie is een vorm van isolatie die aangebracht wordt aan de onderkant van de vloer. Bodemisolatie is een vorm van isolatie die aangebracht wordt op de bodem van de kruipruimte.

Kan vloerisolatie in iedere kruipruimte aangebracht worden?

Een vloer is eenvoudig te isoleren als u een hoge kruipruimte (minstens 35 centimeter) onder de vloer hebt, maar ook zonder kruipruimte of met een lage kruipruimte is isolatie van de vloer mogelijk.

Kan vloerisolatie met vloerverwarming gecombineerd worden?

Vloerisolatie is bij vloerverwarming juist extra belangrijk. Met goede vloerisolatie beperkt u de verloren warmte van de vloerverwarming, want vloerverwarming verwarmt zonder vloerisolatie niet alleen de vloer maar ook de kruipruimte. Door vloerisolatie aan te brengen, wordt de warmte die naar beneden gaat tegengehouden. Bij isolatie aan de onderkant van de vloer wordt een isolatiewaarde (Rc) van minstens 3,5 aangeraden, bij vloerverwarming minstens 5. Een verdubbeling van de isolatiewaarde betekent een halvering van het warmteverlies.

Vloerisolatie producten

Isolatieschuim

Isolatiefolie

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: