Isolatiefolie

Warmteverlies in huis is niet prettig. Uw woning voelt minder comfortabel aan omdat het er kouder is of tocht. Om warmteverlies tegen te gaan, kunt u isolatiemateriaal gebruiken. Eén van de mogelijkheden voor vloerisolatie is folie. Tijdens informatiegesprekken over vloerisolatie wordt vaak geïnformeerd naar folie. Kan isolatiefolie in de vloer warmteverlies beperken? Dat kan zeker! De vloer isoleren met folie zorgt voor een grote reflectie van warmte. Daarom wordt isolatiefolie ook wel reflectiefolie genoemd. PIF is een bekend merk isolatiefolie voor de vloer.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe werkt PIF vloerisolatie?

PIF isolatie bestaat uit meerdere lagen reflecterende folie met thermoskussens. Door de reflecterende functie wordt de warmte optimaal teruggestuurd naar de bovenliggende vloer. PIF vloerisolatie maakt daarnaast gebruik van thermoskussens waarin luchtbolletjes verwerkt zitten. Deze luchtbolletjes (opgesloten lucht) voorkomen dat warmte naar de kruipruimte lekt. Vloerisolatie folie voorkomt dus op twee manieren het verlies van warmte: met behulp van reflectie en stilstaande lucht.

PIF vloerisolatie heeft een ISSO-kwaliteitscertificaat, waarmee de werking en betrouwbaarheid van het isolatiemateriaal gegarandeerd is, evenals de isolatiewaarde voor de levensduur van uw huis. De folie is eveneens toepasbaar in combinatie met infrarood vloerverwarming onder zwevende vloeren. Uw vloer is dankzij PIF vloerisolatie snel perfect luchtdicht zonder koude plekken. Bovendien is reflectiefolie 100% recyclebaar, waardoor het – naast de energiebesparende eigenschappen – nog meer een milieuvriendelijke keuze is.

Hoe wordt isolatiefolie onder de vloer aangebracht?

Isolatiefolie is een uitstekend alternatief voor glaswol wanneer u weinig ruimte in uw kruipruimte heeft of zo min mogelijk ruimte kwijt wilt zijn. Het is dun en lichtgewicht terwijl het toch een hoge isolatiewaarde heeft. Met plakstroken wordt het isolatiefolie eenvoudig aan de onderkant van uw vloer bevestigd. Het kan gemakkelijk op maat gesneden worden en vormt zich naar de oppervlakte waar het op aangebracht wordt.

PIF isolatie kan rechtstreeks op de houten balken onder de vloer worden aangebracht, het plafond van de kruipruimte. Dat kan alleen in kruipruimtes waar niet te veel vocht aanwezig is en bij een hoogte van minstens 50 centimeter. Bij een houten vloer is 45 centimeter hoogte in de kruipruimte voldoende.

Als extra vloerisolatie kunnen wij een kamerbrede stevige folie op de bodem van de kruipruimte aanbrengen om vocht en optrekkende kou vanuit de bodem tegen te houden. Dit vocht kan daardoor niet meer condenseren op de fundering. Is er geen kruipruimte aanwezig? Dan kan een thermisch zwevende vloer aangebracht worden bovenop de bestaande vloer. Zo kunt u toch uw vloer isoleren met folie. Is er meer dan 20% vocht in de kruipruimte? Dan wordt bodemisolatie aangeraden.

Voordelen van vloerisolatie met folie

  • Uw vloer voelt warmer aan
  • U bespaart energie
  • Er is weinig ruimte voor nodig in de kruipruimte
  • Geen voorwerk nodig
  • Eenvoudig en naadloos te bevestigen
  • 100% recyclebaar

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar vloerisolatie folie, de prijs per m2 en andere bijkomende kosten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat. Ook wanneer u nu al vloerisolatie heeft, kunt u PIF vloerisolatie als extra isolatie aanbrengen om nog meer warmte en comfort te ervaren en een zuiniger en gezonder binnenklimaat.

Veelgestelde vragen over isolatiefolie

Is PIF isolatie beter dan TonZon vloerisolatie?

De isolatiewaarde van beide soorten isolatiefolie is goed, maar PIF kan een hogere isolatiewaarde halen als er voor een dikkere soort gekozen wordt. Bij PIF zijn luchtbolletjes in het materiaal verwerkt. TonZon thermoskussens maken gebruik van lucht zonder luchtbolletjes.

Hoe dik is PIF isolatie?

PIF vloerisolatie is er in verschillende diktes. Hoe dikker de folie, hoe hoger de isolatiewaarde. Bij een laagdikte van bijvoorbeeld 36 millimeter wordt een isolatiewaarde van 2,5 Rc gerealiseerd en bij een laagdikte van 117 millimeter een Rc-waarde van 5.

Kan PIF vloerisolatie in een vochtige kruipruimte aangebracht worden?

Een vochtige kruipruimte zorgt voor extra stookkosten. PIF vloerisolatie kan ook in (vrij) vochtige kruipruimtes gebruikt worden.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: