Vochtproblemen

Vochtproblemen zoals water in de kruipruimte

Een vochtige kruipruimte is niet alleen vervelend, het is ook nog eens ongezond. U kunt last krijgen van vochtplekken, schimmels en ongedierte, en daardoor een ongezond binnenklimaat. En als u niets aan die vochtige kruipruimte doet, kan er ook nog eens houtrot ontstaan of roestig leidingwerk! Tijd dus om iets te doen aan uw vochtproblemen, voordat het erger wordt. Holland Isolatie Service biedt verschillende oplossingen om water in uw kruipruimte aan te pakken.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Grondwater in de kruipruimte en andere oorzaken

Een natte kruipruimte kan meerdere oorzaken hebben. Als eerste de stand van het grondwater. Bij een hoge stand van het grondwater kan de kruipruimte vollopen. Dat water gaat verdampen en condenseren tegen de koude delen in de kruipruimte, zoals de onderkant van de vloer. Water in de kruipruimte kan ook het gevolg zijn van een breuk in de riolering. Als er eenmaal water in de kruipruimte staat, kunt u daar niet zo veel meer aan veranderen. Wat u wel kunt doen, is ervoor zorgen dat het vocht uw woning niet binnendringt.

Door een vochtige kruipruimte te isoleren, zorgt u er niet alleen voor dat vochtproblemen verdwijnen maar ook dat uw woning gemakkelijker te verwarmen is. Hierdoor bespaart u op uw (energie)kosten! De kosten die u maakt om uw vochtige kruipruimte te isoleren, verdient u dus in de loop der jaren terug doordat uw energierekening lager is.

Vochtige kruipruimte isoleren

Er zijn verschillende manieren om een vochtige kruipruimte te isoleren en daardoor de overlast van water in uw kruipruimte te beperken. Een expert van Holland Isolatie Service komt graag bij u langs om uw natte kruipruimte te bekijken en u advies te geven over welke manier van isoleren het beste is voor uw vochtige kruipruimte. Iedere manier heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen en niet alle manieren zijn zomaar in iedere kruipruimte mogelijk. Wij zoeken altijd naar de manier met de hoogst mogelijke isolatiewaarde!

Afhankelijk van het advies voor uw kruipruimte, van isolatiefolie tot isolatieschuim of isolatieparels, kunnen wij direct een offerte op maat maken zodat u een duidelijk beeld heeft van de prijs en de mogelijkheden. Wist u trouwens dat u subsidie kunt krijgen als u minstens twee energiebesparende maatregelen in huis neemt? Dankzij de ISDE subsidie kunt u tot maar liefst 20% van de totale kosten voor isolatie terugkrijgen. Maak snel korte metten met dat water in de kruipruimte!

Veelgestelde vragen over vochtproblemen

Is water in de kruipruimte normaal?

Veel woningen hebben een vochtige kelder of wat water in de kruipruimte. Meestal is dit geen probleem als er goed geventileerd wordt. Misschien heeft u niet eens in de gaten dat er grondwater in de kruipruimte staat. Wanneer u echter last krijgt van optrekkend vocht of schimmelvorming is het tijd om uw vochtige kruipruimte te isoleren.

Is water in de kruipruimte schadelijk?

Wanneer er voor langere tijd grondwater in de kruipruimte blijft staan, trekt dit vocht langzaam omhoog. Een natte kruipruimte zorgt dan voor een hoge luchtvochtigheid in huis. Dat is niet goed voor uw gezondheid. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van hoesten, vermoeidheid of geïrriteerde ogen. Bovendien kan uw huis er schade van ondervinden, zoals aantasting van houten balken en vloerdelen of het roesten van metalen leidingen. Daarnaast zal uw energierekening stijgen omdat het lastiger is om het huis te verwarmen.

Zorgt een vochtige kruipruimte bij een houten vloer voor problemen?

Houten vloeren zijn extra gevoelig voor vochtproblemen. Deze kunnen gaan opbollen of rotten of er kunnen schimmels bij de plinten ontstaan. Het is bij een houten vloer daarom extra belangrijk om de vochtige kruipruimte te isoleren.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: