Isolatieparels EPS

Een vochtige, koude kruipruimte… u zit er niet op te wachten! Bij isolatieparels EPS denkt u misschien aan een zeer exclusief, chique isolatiemateriaal. Maar niets is minder waar. Isolatieparels worden gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, oftewel piepschuim of EPS. De zeer kleine bolletjes zien er misschien uit als parels, maar ze zijn bedoeld voor bodemisolatie. De EPS parels zijn zelfs zo klein dat ze de kleinste kruipruimte nog kunnen isoleren. Bovendien kunnen ze tot in alle hoekjes komen!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Hoe werkt bodemisolatie met parels?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld vloerisolatie met isolatiefolie heeft u voor isolatieparels (EPS) bijzonder weinig werkruimte nodig. Waar u bij een betonvloer al snel 50 cm hoogte nodig hebt, is dit bij bodemisolatie met parels totaal niet het geval. Zelfs als anderen misschien zeggen dat vloerisolatie bij u niet mogelijk is vanwege uw lage kruipruimte of het ontbreken van een kruipluik, bewijzen isolatieparels het tegenovergestelde. Isolatieparels EPS kunnen eenvoudigweg de kruipruimte ingeblazen worden.

Ook als er water in uw kruipruimte staat, kunt u EPS parels in uw kruipruimte blazen. Door het lichte gewicht van de isolatieparels blijven ze gewoon op het water liggen, waar ze een isolerende laag vormen. Een bijkomend voordeel van isolatieparels EPS is dat ze altijd weer gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden als u nog eens bij een buis of leiding moet zijn.

Voordelen van isolatieparels kopen

  • Bij nagenoeg iedere kruipruimte mogelijk
  • De kruipruimte blijft toegankelijk
  • Bestand tegen schimmels en vocht
  • Bijzonder duurzaam
  • Lichtgewicht

Welk merk isolatieparels gebruiken wij?

Voor bodemisolatie met parels maken wij gebruik van het merk Neopixels, het parelsysteem met de hoogste isolatiewaarde. Neopixels zijn een duurzame oplossing voor vocht en kou in de kruipruimte omdat ze het warmteverlies bij vochtige en/of moeilijk bereikbare lage kruipruimtes beperken. Door de gesloten cellen vormen ze geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. De luchtvochtigheid in huis wordt weer in balans gebracht en het woonklimaat verbetert merkbaar. Neopixels verduurzamen uw woning! Het inblazen van Neopixels dient altijd door vakkundige installateurs te gebeuren. Holland Isolatie Service is graag uw betrouwbare partner.

Interesse in isolatieparels in uw kruipruimte?

Wilt u isolatieparels kopen? Een expert van Holland Isolatie Service komt graag bij u langs om uw kruipruimte te bekijken. Niet iedere kruipruimte is namelijk even geschikt voor isolatieparels. Als u een hoge, droge kruipruimte hebt, bieden EPS parels onvoldoende isolatie. In dat geval kunt u bijvoorbeeld beter vloerisolatie laten aanbrengen. Na de inspectie kunnen wij u alle mogelijkheden vertellen met de bijbehorende isolatiewaardes en kosten. Ook kunnen wij direct een offerte op maat maken, zodat u meteen onze prijs weet!

Veelgestelde vragen over isolatieparels

Zijn isolatieparels EPS HR++?

Dat klopt. HR++ EPS isolatieparels zijn grijs van kleur. Ze krijgen die grijze kleur door de toevoeging van grafiet. Dit zorgt voor reflectie, waardoor de parels nog beter isoleren.

Wat is beter: bodemisolatie met parels of chips?

EPS parels hebben een hogere thermische isolatiewaarde en zorgen daardoor voor een betere warmte-isolatie. Om dezelfde isolatiewaarde met isolatiechips te behalen, heeft u een dikkere laag chips nodig. Uiteraard brengt dit ook hogere kosten met zich mee. Omdat er een minimale dikte van 30 centimeter aangebracht moet worden, moet uw kruipruimte ook minstens 40 centimeter hoog zijn.

Welke Rc-waarde hebben Neopixels?

Het systeem Neopixels beschikt over een Komo-certificaat met een Lambda-waarde van 0.033 W/mK. Dit is een hele lage Rc-waarde. Hoe lager de waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: