Schuim

Is er in het verleden spouwmuurisolatie aangebracht maar zijn er inmiddels koudebruggen ontstaan, waardoor u last heeft van vocht  en / of warmteverlies? Dan is spouwmuurisolatie met schuim een oplossing om de huidige spouwmuurisolatie te herstellen of na te vullen. Wij werken hierbij met Aminofoam voor de spouwmuur. We leggen u graag uit waarom wij kiezen voor deze isolatie foam.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Aminotherm isolatie foam

Aminotherm isolatie foam, ook wel Aminofoam genoemd, is ideaal om de kwaliteit van uw spouwmuurisolatie te herstellen. Dit schuim is damp-open. Hierdoor kan uw woning een aangename temperatuur krijgen en behouden. Nog een voordeel van damp-open foam als spouwmuurisolatie is dat vocht uw woning gemakkelijk kan verlaten, waardoor u niet bang hoeft te zijn voor vochtproblemen of schimmelvorming. U hoeft dus niet gedurende langere tijd uw woning te verlaten wanneer wij uw spouwmuur isoleren.

Hoe wordt Aminofoam in de spouwmuur aangebracht?

Aminofoam wordt via kleine boorgaten in de spouwmuur gespoten. Hiervoor wordt een speciaal injecteerpistool gebruikt. Omdat Aminofoam een vloeibaar isolatie foam is, kan het probleemloos alle hoeken en gaten van de spouwmuur bereiken. Dit zorgt ervoor dat er een hoge isolatiewaarde bereikt kan worden en dat het Aminofoam zelfs in een kleinere spouwmuur gespoten kan worden. Het schuim wordt hard en de boorgaten worden weer gedicht. U zult dus niets meer zien van het schuim dat als spouwmuurisolatie aangebracht is, maar wel van alle voordelen genieten.

Een isolatiespecialist van Holland Isolatie Service komt graag bij u thuis langs om te kijken of spouwmuurisolatie met schuim bij u mogelijk is. Door middel van een grondige inspectie neemt de adviseur de mogelijkheden met u door en schrijft een offerte op maat uit. Doordat al onze producten gecertificeerd zijn, kunnen wij bij elke woning de hoogste isolatiewaarde behalen en het juiste product bij de spouwmuur aanbieden.

Voordelen van spouwmuurisolatie met schuim

  • Hoge besparing op de energierekening
  • Korte terugverdientijd van de investering
  • Geen vochtproblemen of schimmelvorming
  • Waarde van de woning stijgt
  • Beter energielabel
  • Meer wooncomfort

Foam als spouwmuurisolatie aanbrengen?

Met het streven om in 2050 van het gas af te zijn, stimuleert de Nederlandse overheid woningeigenaren om te investeren in isoleren. Daarom is er ook een speciale subsidie in het leven geroepen. Deze maakt de investering in (foam) spouwmuurisolatie een heel stuk aantrekkelijker! Als u de spouwisolatie combineert met bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie, kunt u ongeveer 20% van de investering terugkrijgen in de vorm van subsidie.

Informeer vrijblijvend naar de kosten en prijzen voor spouwmuurisolatie met schuim of vraag direct een offerte aan bij Holland Isolatie Service!

Veelgestelde vragen over isoleren met schuim

Wat zijn koudebruggen?

Een koudebrug of thermische brug is de overgang tussen een goed geïsoleerd deel en een minder goed geïsoleerd deel. Op deze plek kan warmte weglekken en kou binnenkomen. Met behulp van een infrarood scanner sporen we koudebruggen gemakkelijk op.

Wat is beter: spouwmuurisolatie met schuim / foam of parels?

Dat hangt voornamelijk van uw wensen af. Elk type isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Schuim heeft een iets hogere isolatiewaarde, HR++ parels hebben een iets betere prijs-kwaliteitverhouding omdat ze wat goedkoper zijn en een hoger rendement hebben. Is de spouw erg dun? Dan is foam weer gemakkelijker aan te brengen en zal dat voor het minste warmteverlies zorgen.

Heeft Aminotherm schuim een goede isolatiewaarde?

De isolatiewaarde van Aminotherm is 0,035 W/mK. Van glaswol is dat bijvoorbeeld 0,037 W/mK en bij EPS-parels ligt de waarde tussen 0,033 en 0,042 W/mK. Hoe lager de waarde, hoe beter het materiaal isoleert, maar u ziet dat het verschil minimaal is.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: