Impregneren

Uw gevel impregneren is de investering meer dan waard! Op- of intrekkend vocht is op de lange termijn schadelijk voor de fundering. Een muur impregneren tegen vocht zorgt er namelijk niet alleen voor dat doorslaand vocht geen kans meer krijgt, maar gevelimpregnering zorgt er ook voor dat uw (buiten)muur bestand is tegen allerlei weersinvloeden en dat vuil, zoals algen, schimmels en mossen, zich niet of minder gemakkelijk aan de muur kunnen hechten. Door uw gevel te impregneren, is uw gevel weer jarenlang beschermd én ziet hij er mooier uit!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Muur impregneren: hoe gaat dat in zijn werk?

Wat gebeurt er eigenlijk als u de muur laat impregneren? Wanneer wij uw gevel impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, brengen wij een speciale waterafstotende vloeistof aan op de gevel. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen en laat een waterafstotende laag achter. Deze waterafstotende laag is van essentieel belang om de muur te beschermen. In de winter bijvoorbeeld wordt hierdoor vorstschade voorkomen. Het water kan nu namelijk niet in de muur trekken, uitzetten bij vriesweer en scheuren veroorzaken.

De buitenmuur impregneren doet u dus als u doorslaand vocht en vervuiling tegen wilt houden. Natuurlijk kan er altijd wat vuil op de gevel blijven zitten, maar dankzij de waterafstotende laag is dit gemakkelijk weer te verwijderen. De muur impregneren doet u ook als u de levensduur van uw gevel wilt verlengen. Metselwerk impregneren is een meerwaarde voor uw woning en u zult er veel plezier van beleven.

De buitenmuur impregneren tegen vocht

De gevel reinigen en impregneren is geen gemakkelijke klus. De gevel laten impregneren kunt u het beste laten doen door een professional die de juiste technieken kent en met gecertificeerde producten werkt. Op deze manier verkleint u het risico dat u binnen enkele jaren opnieuw uw huis moet impregneren. Wilt u uw gevel impregneren? Dan is Holland Isolatie Service het bedrijf dat u zoekt. Wij hebben voor elk vraagstuk een oplossing. U kunt bij ons ook terecht voor:

  • Geverfde muur impregneren
  • Enkelsteens muur impregneren
  • Kalkzandsteen impregneren
  • Voegen impregneren
  • Oude stenen muur impregneren

Onze werkwijze

Voordat wij starten met de werkzaamheden zullen we eerst de buitengevel reinigen als dat nodig is. De gevel eerst reinigen en dan impregneren zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk plezier heeft van de gevelimpregnatie en dat deze zo effectief mogelijk is. Om te beoordelen of het noodzakelijk is om de gevel te reinigen, komen wij altijd eerst bij u langs voor een vrijblijvende inspectie. Onze expert kan u na de inspectie precies vertellen welke extra kosten er met het reinigen van de gevel gemoeid zijn en wat u kwijt bent voor het impregneren van uw huis. U krijgt van ons een offerte op maat, zodat u weet waar u aan toe bent en er geen verrassingen achteraf kunnen zijn.

Voordelen gevel reinigen en impregneren

  • Bescherming tegen doorslaand vocht
  • Oplossing voor mossen en algen
  • Verlenging van de levensduur van de gevel
  • Waardevermeerdering voor uw huis

Wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor de gevel impregneren te bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook voor al uw vragen omtrent gevelimpregnering kunt u bij ons terecht!

Veelgestelde vragen over impregneren

Hoe vaak zou je de gevel moeten impregneren?

Dat is van een aantal factoren afhankelijk, zoals de ligging van de gevel, de porositeit en de ondergrond. Doorgaans is het voldoende om eens in de 10 jaar de buitenmuur te impregneren.

Is een muur impregneren hetzelfde als een muur isoleren?

Nee, dat is niet zo, maar het impregneren van uw huis zorgt er wel voor dat de thermische weerstand verhoogd wordt. Een geïmpregneerde muur isoleert daardoor beter dan een muur die niet geïmpregneerd is.

Hoe lang moeten de voegen van mijn nieuwe muur drogen voordat ik over de voegen kan impregneren?

We raden aan om twee tot vier weken te wachten met het impregneren, zodat het metselwerk uit kan harden, maar ook na het impregneren kan het drogingsproces van de voegen doorgaan. Verder is het belangrijk dat de muur niet vochtig is en dat het 24 uur na het impregneren droog blijft.

Certificeringen:

Lid van: