Schuimisolatie

Schuim als isolatie voor uw dak

Schuim als isolatie maakt uw dak isoleren een stuk eenvoudiger! Er hoeft niet met platen of rollen isolatiewol gewerkt te worden, maar het dakisolatie schuim kan heel gemakkelijk en direct op de juiste plek gespoten worden. Daar komt als bijkomend voordeel bij dat alle gaten en kieren perfect gedicht kunnen worden. Zelfs de kleinste hoekjes, buizen en leidingen bij uw dak zijn geen probleem als u dakisolatie gaat spuiten!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Waarom dakisolatie spuiten?

Dakisolatie spuiten maakt het mogelijk plekken te bereiken waar u met isolatieplaten of isolatiewol niet goed bij kunt komen. Daardoor kan een optimale luchtdichtheid worden gerealiseerd, en daarmee een optimale isolatiewaarde. Bovendien is dakisolatie spuiten sneller klaar dan isolatieplaten of -wol op maat snijden en vervolgens nog afdichten met ander isolerend materiaal.

Het vloeibare dakisolatie schuim zet tot 100 keer zijn eigen omvang uit en zorgt zo voor een naadloze, volledig luchtdichte en ademende thermische én akoestische isolatielaag. Daardoor is geen enkel dak een uitdaging voor schuim isolatie.

Welk type dakisolatie schuim?

PUR-isolatieschuim is al jarenlang één van de meest gekozen soorten spuitisolatie. Ook voor het dak! Tegenwoordig is er echter een milieuvriendelijke variant van PUR-schuim isolatie voor het dak op de markt: eco-spuitisolatie. Eco-spuitisolatie staat ook wel bekend als Icynene. Deze schuim isolatie voor het dak is niet giftig en bevat geen HFK’s. fluorkoolwaterstoffen die het broeikaseffect versterken. Dit type isolatieschuim voor het dak is op 100% waterbasis, waardoor er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het spuiten ervan.

Icynene hecht zich aan elke ondergrond, is vochtwerend maar toch ademend. Zelfs bij te veel vocht verliest dakisolatie schuim zijn thermische eigenschappen niet. Nog een pluspunt is dat insecten en ongedierte schuim isolatie niet zo aantrekkelijk vinden.

Voordelen dakisolatie spuiten

  • Milieuvriendelijk
  • Niet giftig en zonder HFK’s
  • Ademend: vocht- en dampdoorlatend
  • Geurloos
  • Brand- en vlamvertragend
  • Volledig te recyclen
  • Kan in ieder hoekje komen

De mogelijkheden van spuitisolatie voor uw dak

Een expert van Holland Isolatie Service komt graag bij u thuis langs om uw dak beter te bekijken. Na deze visuele inspectie kunnen wij u precies vertellen wat de mogelijkheden voor dakisolatie spuiten bij uw dak zijn en aan welke kosten u hierbij moet denken. Niet ieder type dakisolatie is namelijk zomaar bij ieder dak mogelijk. Bij Holland Isolatie Service gaan wij in ieder geval altijd voor de optie met de hoogste isolatiewaarde. Wij zullen vrijblijvend een offerte op maat maken met daarin onze prijzen en werkwijze. Neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken!

Veelgestelde vragen over damp open schuimisolatie

Waarom gebruiken jullie geen PUR-schuim voor de isolatie van een dak?

PUR-schuim is een chemisch product. Dat betekent dat het aanbrengen van PUR-schuim niet goed voor de gezondheid is. Er kunnen giftige stoffen vrijkomen. Wanneer ze PUR als dakisolatie spuiten, wordt u dan ook gevraagd om het huis te verlaten. Bovendien is het productieproces van PUR zeer milieuonvriendelijk.

Is Icynene veilig als isolatieschuim voor het dak?

Ja, het is milieuvriendelijk, duurzaam, geurloos en op waterbasis. Het Canadese product wordt al meer dan 35 jaar wereldwijd toegepast. Tijdens het aanbrengen van dit isolatieschuim komen geen HFK’s of andere giftige, vluchtige stoffen vrij.

Heeft Icynene ook nadelen?

Uitgeharde Icynene kan alleen mechanisch verwijderd worden en Icynene dakisolatie dien je door een professioneel bedrijf te laten spuiten.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: