Gevel repareren

De gevel is de buitenste laag van uw woning en beschermt u, samen met het dak, tegen lawaai, weer en wind. De gevel draagt daarmee bij aan uw wooncomfort. Heeft u zichtbare schade aan de gevel, zoals een verzakking van het metselwerk of scheuren in de bakstenen of de voegen? Dan wordt het tijd om de gevel te repareren. Tijdens een professionele gevelrenovatie kunnen we de verzakte gevel herstellen, een beschadigde buitenmuur herstellen of een afbrokkelende buitenmuur herstellen. De gevel ziet er na reparatie weer mooi uit en kan er weer heel wat jaren tegen!

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Waarom is het belangrijk om metselwerk te herstellen?

Voor beschadigd metselwerk is herstel essentieel. Hiermee wordt de levensduur van het metselwerk verlengd, wordt de waarde van uw woning behouden of zelfs verhoogd en zorgt u ervoor dat de staat van uw woning goed blijft. Preventief onderhoud heeft zelfs een positieve invloed op de isolatiewaarde van uw woning en voorkomt ergere schade. Een professioneel gevel herstel bedrijf kan uw beschadigde gevel repareren, renoveren of herstellen. Het resultaat is duurzaam en onzichtbaar!

Hoe ontstaat schade aan de gevel?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor schade aan de gevel, zoals bouw- en constructiefouten, verontreiniging, trillingen door bouwwerkzaamheden of het verkeer of een verouderde spouwmuurverankering. Andere externe factoren zijn criminaliteit en ongelukken, zoals aanrijdschade, maar ook weersinvloeden zoals vorst, wind, neerslag en temperatuurschommelingen kunnen voor verwering en andere schade zorgen.

Door al deze oorzaken kan ook onzichtbare schade aan de gevel ontstaan. Vooral gebouwen met meerdere woonlagen, gemetselde gevels of een spouw die pas later geïsoleerd is, zijn gevoeliger voor schade aan de gevel. Dan kan het geen kwaad om een expert te laten kijken of het nodig is om het metselwerk te herstellen.

Onze werkwijze

Wanneer u Holland Isolatie Service inschakelt om uw gevel te herstellen, zal onze expert allereerst onderzoek doen naar de oorzaak van de schade. We inspecteren de schade en komen daarna met advies, een plan van aanpak en een offerte op maat voor het gevelherstel. In samenspraak met u plannen we een datum om het metselwerk te repareren. Bij Holland Isolatie Service bent u aan het juiste adres voor onder andere:

  • Reparatie van scheuren in binnen- en buitenmuren
  • Vervangen of repareren van bakstenen
  • Vervangen van voegen
  • Buitenmuur repareren met pleisterwerk of stuc
  • Verkleuring herstellen

Wijst onze inspectie op grotere problemen die niet door een gevel herstel bedrijf op te lossen zijn? Dan zullen wij u zeker adviseren welke stappen u nu het beste kunt nemen.

Maak direct een afspraak

Uw gevel laten repareren door een specialist met kennis van zaken? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Holland Isolatie Service. Heeft u nog specifieke vragen over metselwerk herstel of wilt u meer informatie over ons bedrijf en hoe wij metselwerk herstellen? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. We helpen u graag! Wij weten dat schade aan uw gevel ongewenst is en komen graag met een passende oplossing. Omdat wij ons dagelijks bezighouden met metselwerk repareren, is geen (aan)vraag ons te gek!

Veelgestelde vragen over gevelreparatie

Wat kost het om een buitenmuur te repareren?

Er is geen vaste prijs voor gevelherstel. De kosten om uw gevel te repareren zijn onder andere afhankelijk van het aantal vierkante meters, de oorzaak en de omvang van de schade.

Heb ik een vergunning nodig om de gevel te repareren?

Nee, gevelrenovatie valt onder normaal onderhoudswerk. Er is geen vergunning nodig om metselwerk te herstellen of repareren, tenzij u in een monumentaal pand woont of er sprake is van meer dan ‘normaal’ onderhoudswerk.

Hoe lang duurt het om de gevel te herstellen?

Gemiddeld zijn wij 1 tot 2 dagen bezig om metselwerk te herstellen of repareren. Wilt u het herstel combineren met het reinigen en impregneren van de gevel? Dan komt er uiteraard nog tijd bij, maar ook dit kan snel gebeuren.

Certificeringen:

Lid van: