Tussenvloer isolatie

Wanneer u nadenkt over tussenvloerisolatie, is dat waarschijnlijk omdat u last heeft van contactgeluiden. Oudere huizen hebben vaak verdiepingsvloeren van hout. Een houten tussenvloer is nauwelijks geluidsisolerend. Geluidsisolatie is dan zeer welkom om storende geluiden tegen te houden en extra privacy te bieden. Wilt u tussenvloerisolatie aanbrengen in de vloeren of plafonds van uw woning? We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Neem direct vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de vele mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen Gratis adviesgesprek

Houten vloer isoleren tussen de balken

Een houten vloer isoleren tussen de balken zorgt ervoor dat de geluidsisolatie van de (verdiepings)vloer een stuk beter wordt. Een houten tussenvloer isoleren is in de meeste gevallen geen probleem, omdat er voldoende open ruimte is om isolatie aan te brengen. Is dat niet het geval, maar wilt u wel graag tussenvloerisolatie? Dan zijn er vaak andere oplossingen mogelijk, zoals een zwevende vloeropbouw boven de balken.

Wij kunnen uw houten tussenvloer isoleren met behulp van cellulose of minerale wol. Beide soorten tussenvloerisolatie werken uitstekend als geluidsisolatie en bieden daarnaast ook comfortabele thermische isolatie. Omdat ze ieder hun eigen specifieke kenmerken en voor- en nadelen hebben, komen wij graag eerst bij u thuis kijken voordat wij u adviseren over hoe u het beste uw houten vloer kunt isoleren tussen de balken.

Houten tussenvloer isoleren? Advies op maat

Bij tussenvloerisolatie bieden wij, net als bij andere typen isolatie, advies op maat. Tijdens een visuele inspectie bij u thuis bekijken we de mogelijkheden voor isolatie tussen de balken van uw vloer, meten we de maten op en brengen we een maatwerk offerte uit voor tussenvloerisolatie. Naast informatie over de prijzen kunnen wij u ook meer vertellen over de haalbare isolatiewaarde. Deze is onder andere afhankelijk van de balkdikte van de houten tussenvloer. Hoe meer ruimte om te isoleren, hoe dikker de isolatielaag kan worden en hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn.

Voordelen van isolatie tussen een balken vloer

  • Thermisch én akoestisch isoleren
  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • Eenvoudige werkwijze

Maak een afspraak om uw vloer te isoleren tussen de balken

Maak direct een afspraak als u uw houten vloer wilt isoleren tussen de balken. U kunt dan al uw vragen stellen over isolatie tussen de balken van uw vloer, hoort meer over de kosten en onze werkwijze en u zet de eerste stap naar een comfortabeler huis. De specialisten van Holland Isolatie Service staan voor u klaar! Wist u trouwens dat u mogelijk recht heeft op subsidie als u uw houten tussenvloer laat isoleren en nog een andere energiebesparende maatregel neemt?

Veelgestelde vragen over tussenvloer isolatie

Waarom is het raadzaam een houten vloer te isoleren tussen de balken?

De holle ruimte onder de planken van de vloer werkt als een klankkast. Hij versterkt de geluiden, zowel luchtgeluiden als contactgeluiden. Akoestische isolatie vormt een barrière om de geluiden tegen te houden. En het voordeel is dat goede geluidsisolatie ook meteen als warmte-isolatie werkt.

Wat zijn de voordelen van het inblazen van tussenvloerisolatie?

- Volledig naadloze isolatie tussen de balken van de vloer - Geen verspilling van materialen - Geen zaagresten of stof in huis - Snelle plaatsing mogelijk

Cellulose isolatie of minerale wol als isolatie tussen de balken van uw vloer?

Het grootste voordeel van minerale wol inblazen is dat bij deze techniek geen dampscherm benodigd is. Minerale wol is brandveilig en gegarandeerd waterafstotend. Cellulose papiervlokken hebben een hoge warmteopslagcapaciteit en kunnen tot 20% van het volume aan vocht opnemen. Ook houden ongedierte en knaagdieren niet van de gezouten papiervlokken.

Wij beschikken over de
volgende certificeringen: